Izokinetika – Cybex

PRO ACTIVE MEDI CENTAR IZOKINETIKA 

Od nedavno TTS Sport centar ponosan je vlasnik najnaprednijeg uređaja posljednje generacije za dijagnostiku i rehabilitaciju lokomotornog sustava, izokinetičkog dinamometra HUMAC NORM – CYBEX.

IZOKINETIKA – HUMAC NORM CYBEX

ZAŠTO IZOKINETIKA?

Razvoj suvremene biomehanike i kompjutera je omogućio brzo i točno ispitivanje-mjerenje svih potrebnih parametara u pokretu tijela kao i analizu prema specifičnostima svake osobe. Izokinetički postupak je primijenjena biomehanika u kliničkoj medicini, i praktično je razvijen u SAD-u ’70-ih godina, primarno za potrebe astronauta i NASA-e. Danas je Cybex obavezan dio svake kompjuterski praćene rehabilitacije u svim boljim i većim suvremenim centrima za rehabilitaciju u svijetu.

KOME SE PREPORUČUJE IZOKINETIKA?

Izokinetika se preporučuje prvenstveno osobama koje imaju bilo kakvih problema sa zglobom kuka, koljena, lakta, ramenog i skočnog zgloba te ručnog zgloba, a također i osobama koje imaju disbalans mišića trupa, dakle leđa i trbušnog zida. Posebno se preporučuje prije operacije za jačanje mišića i nakon operativnog zahvata kad su se mišići opustili i atrofirali. Također Cybex je vrlo učinkovit u slučaju degenerativnih promjena na zglobovima.

 

HUMAC NORM najnovija je generacija Cybexa, a njegovu kvalitetu prepoznalo je više od 3.000 000 profesionalnih sportaša širom svijeta kojima je potrebna dijagnostika ili ubrzana terapija lokomotornog sustava.

U profesionalnom sportu neophodan je što brži oporavak i povratak u formu. Izokinetika koja ubrzava oporavak 3-5 puta (dokazano s više stotina kliničkih i stručnih studija u posljednjih 40 godina) postala je obavezan izbor profesionalaca.  Unazad 10 godina izokinetika se nametnula i u Hrvatskoj kao najbolji način za oporavak i dijagnostiku pa je unatoč visokoj cijeni samog aparata u ponudu uvode najbolje bolnice, klinike, poliklinike i kineziterapije.

Humac Norm od velike je koristi ne samo profesionalnim sportašima već i rekreativcima, ali i osobama koje se ne bave apsolutno nikakvim sportom. Na primjer umirovljenici koji bi htjeli napraviti dijagnostiku ili izokinetičku terapiju zbog određenih bolnih stanja lokomotornog sustava mogu to učiniti bez obzira na godine i stanje lokomotornog sustava. Na Humac Norm – Cybex aparatu, dijagnostiku ili terapije mogu raditi sve dobne skupine od 7 – 99 godina.

 

Uz pomoć izokinetičkog Humac Norm-Cybex uređaja mogu sa stopostotnom sigurnošću provjeriti u kakvom su trenutno stanju i koje im ozlijede prijete u budućnosti zbog disbalansa u lokomotornom sustavu koji je jedan od glavnih uzročnika bolnih stanja, a uz daljnju pomoć naših stručnjaka slabe se točke mogu ojačati kako bi tijelo ponovo bilo u balansu.

Uz stručne preporuke naših kineziterapeuta i stručnog suradnika doktora Borisa Lukića u Pro Active Medi centru mogu se napraviti najpreciznije dijagnostike lokomotornog sustava putem Humac Norm Cybexa kao i tretmane rehabilitacije koljena, kuka, skočnog zgloba, ramena, lakta ili ručnog zgloba i to sve kompjuterski kontrolirano zadanim protokolima koji ubrzavaju oporavak dijelova lokomotornog sustava od 3 do 5 puta bez opasnosti od bilo kakvog obnavljanja povrede!