MASAŽE

TTS Sport centar nudi usluge više vrsta profesionalnih masaža.

Masaže izvode isključivo diplomirani magistri ili profesori kineziterapije.

Učestalost provođenja tretmana kod klijenta ublažava mišićnu napetost i omogućuje kontinuiran rad krvožilnoga sustava. Oslobađa negativnu energiju, rasterećuje umor i pruža normalan dotok kisika i hranjivih tvari do stanice.

Stimulira rad unutarnjih organa, pa tako i rad probavnog trakta, djeluje na psihu i nesanicu, a tretmanima se znatno smanjuje bol.

U ponudi TTS Sport centra su slijedeće masaže: medicinska, sportska, relaksirajuća (opuštajuća) i klasična.

Bazna masaža iz koje potječu tehnike svih ostalih masaža. Pokret je umjereno čvrst, a provodi se trljanjem, gnječenjem i lupkanjem. Dovodi do smanjenja stresa i poboljšanja krvotoka. Mogli bi reći da je po intenzitetu negdje između relaksirajuće i sportske masaže. Odlična je za opuštanje napetosti u mišićima i vraćanje energije nakon ozljeda. Ovom tehnikom temperatura tijela se povisuje za 2-3 stupnja, dolazi do poboljšanja cirkulacije, ne samo u površinskim dijelovima, već i na potkožno tkivo i mišiće. Poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima, te se pojačava izlučivanje vode iz tijela i stimulira imunitet.

 

Klasična parcijalna masaža

Isto kao i klasična masaža ali se ovisno o želji klijenta masira određeni dio tijela (leđa, ruke, trbuh, noge)

 

Medicinska masaža

Medicinska masaža metoda je fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima. Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni ili živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma. Ova vrsta masaže može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

 

Sportska masaža

Sportska masaža ima jedan primarni cilj – ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora. Jedna od agresivnijih masaža, stoga se u većini slučajeva preporuča sportašima.
Odlikuju je duboki snažni pokreti koji opuštaju mišiće, smanjuju spazme i miogeloze.

Ova masaža priprema tijelo za sportsku aktivnost. Ukoliko joj je prethodila sportska aktivnost ova masaža će pomoći otklanjanju napetosti ili grčeva u mišićima ili ukočenosti zglobova

To čini koristeći smanjenje mišićnog tonusa, koji se prirodno povećava unutar treninga, te poboljšanje cirkulacije, naročito one kapilarne. Za razliku od uobičajenog mišljenja, ova tehnika ne mora nužno biti izrazito jakog intenziteta, nego se fokus stavlja na individualne potrebe sportaša na kojem se primjenjuje masaža. Kako se tijekom izvođenja vježbi u mišićima događaju mikro-traume mišićnih vlakana, koja dovode do upala i bolova, sportska masaža je najbolji način ubrzavanja oporavka mišića. Sportska masaža nakon aktivnosti pridonosi uklanjanju štetnih tvari iz organizma, te svojim učinkom relaksacije mišića i smanjenjem količine mliječne kiseline u tijelu, doprinosi bržem oporavku nakon sportski aktivnosti.  Ova tehnika se može primjenjivati uobičajeno ili sustavno, što znači redovito ili nekoliko puta na tjedan poslije samoga treninga, ili sporadično, kada sportaš osjeti potrebu.

 

Relaksirajuća masaža

Za razliko od klasične, s kojom ju se često miješa, relaksirajuća masaža je izuzetno nježna, namijenjena prvenstveno smanjenju stresa. Kod relaksirajuće masaže vrlo je važan i sami ambijent u prostoriji, doduše i kod drugih oblika masaže jest važna atmosfera, ali kod relaksirajuće masaže ona je jedan od ključnih čimbenika. Za razliku od medicinske, sportske ili klasične masaže, ova tehnika nije intenzivna već pokretima opuštamo cijelo tijelo i um. Nježnim i laganim pokretima, krajnji je cilj ove vrste masaže dovesti osobu u stanje totalne opuštenosti.